Historie

Forretningen etableret i 1959 af August Feddersen. Han startede med nogle få ansatte midt i Løgumkloster på Markledsgade. Forretningen hed dengang August Feddersens Maskinforretning. I 1962 byggede August et nyt værksted på Koldkådvej. De nye bygninger blev 475m2.
Kort efter de nye bygninger stod færdige, blev han forhandler af Fiat traktorer og Claas Mejetærskere.
I årene fremover var der en god udvikling.
I 1975 sælger August Feddersen forretningen til Andreas Hattens, som i forvejen drev en tilsvarene virksomhed i Jejsing. På dette tidspunkt blev Jes G. Matzen ansat som forretningsfører. I forbindelse med overtagelsen skiftede forretningen navn til LØ-MA, som står for Løgumkloster Maskinforretning. På dette tidspunkt var der 5 medarbejdere. I 1977 blev LØ-MA medlem af en indkøbsring kaldet MI, som forhandler landbrugsmaskiner.
I 1980 overtager Jes G. Matzen 50% af forretningen.
Der er stadig en meget god udvikling, hvor maskinerne bliver større og bedre. Det betyder at plads og tilkørsels forholdene ikke længere var optimale. Derfor begyndte vi i 1984 at udarbejde tegninger til en eventuel ud- og opbygning. I forbindelse med ansøgningen om byggetilladelse, fik vi tilbudt at købe nyere bygninger på Jørgensgårdsvej. Det endte med et hurtigt køb i foråret 1985. Bygningerne blev bygget om og tilpasset. Der fremstår bygningerne som en moderne maskinforretning. Da forretningen flytter er der 17 ansatte.
I forbindelse med de nye forhold blev der langsomt opbygget en butik indenfor området landbrug, hus, have og hobby.
I foråret 1986 overtog Jes G. Matzen resten af anparterne i LØ-MA.
Indenfor landbruget sker der en omstrukturering, hvor der skal være større men færre landbrug i Danmark. Som følge af dette skulle vi også lave en omstrukturering, og det medførte, at vi mistede Claas mejetærskerforhandling. På værkstedsområdet arbejdede vi på at få mere industriarbejde i form af service og monteringsopgaver.
I 2001 havde vi brug for mere plads. Udbygningen var på i alt 600 m2. De 300m2 var til butikken og de resterende 300m2 til lageret.
Firmaets udvikling gjorde det nødvendigt, at vi igen i 2008 måtte fortage en ny udvidelse.
I januar 2008 begyndte det nye byggeri med en udvidelse af butikken på 1000 m2. Byggeriet stod færdig og blev indviet i oktober 2008, så lager/butikarealet udgør i dag ca. 1600m2. Varesortimentet udvides med en stor tøjafdeling, sikkerhedsfodtøj, Royal Canin foder til dyr og en stor legetøjsafdeling med meget mere.

Kom ind og se butikken og få et godt tilbud.